Как да почистите фурната?

Изгорели мазнини, остатъци от храна и лоша миризма? Има признаци, че фурната се нуждае от добро почистване. Противно на общоприетото схващане, почистването на фурната не трябва да е много трудна задача. Ето стъпките, които трябва да следвате, за да почистите ефективно фурната си, но и съвет за премахване на неприятните миризми:

Превантивна обработка - за да избегнете изтичане и гасене на фурната по време на употреба, поставете тава на дъното на фурната, за да съберете разлятите течности или други остатъци от храна.

Незабавно третиране - след готвене фурната изобщо изцапа ли се? Не чакайте, веднага го почистете. Когато мазнината изсъхне и се прикрепи към повърхността й, е по-трудно да се почисти.

Как да почистите фурната, стъпка по стъпка?

1. Накисване на мазни петна - напръскайте минерална вода върху петна от мръсотия, поставете във фурната термоустойчив съд, пълен с вода, и включете фурната при висока температура за 20 минути. Парата ще омекоти мръсотията и ще улесни почистването (след като бъде изключена, оставете фурната да се охлади. Не почиствайте фурната, когато е загрята, за да предотвратите изгаряния на кожата)
2. На силно замърсени повърхности напръскайте Sano Forte Plus, специален продукт за отстраняване на студена мазнина от фурните - върху изключително трудни замърсявания. Използвайте ръкавици, за да защитите ръцете си по време на процеса на почистване.
3. В гумените уплътнения понякога около вратата на фурната се натрупват трохи и петна от масло или сосове. Почистете тези вътрешни части с кърпа. В случай на петна ги разтрийте с четка за зъби, напоена с разтвор, съставен от: минерална вода, ½ чаша оцет и ¾ чаша вода. Не пръскайте специални разтвори за обезмасляване директно върху гума/пластмаса, тъй като това може да ги повреди.
4. Почистете тавите на фурната с препарат за миене на съдове Sano Spark или обезмаслители Sano Forte Plus или Sano Forte Plus Gel. Напръскайте или изсипете част от препарата върху зацапаните места, изчакайте около 15 минути, след това леко разтрийте, докато петното се отстрани.
5. Отстранете неприятните миризми от фурната, както следва: изстискайте 2 лимона в топлоустойчива купа и добавете 2 чаши вода. Поставете лимоновите кори в купата и поставете купата във фурната за 20 минути при висока температура. Неприятните миризми ще изчезнат!

ÎNAPOI >