Как се проветрява и почиства матрака?

Макар и да не се вижда с просто око, матракът на леглото може да бъде една от най-мръсните зони в къщата. И така, как да го проветрим и почистим ефективно?

mita

През нощта човек произвежда около 250 мл пот. Ако вземем предвид праха и износването, произведени с течение на времето, матракът може да се замърси. И така, как можем да поддържаме матрака чист без неприятни миризми?

Матраците с добро качество често са облицовани с трайни материи и са проектирани да бъдат водоустойчиви, така че с времето ще останат чисти. Въпреки че може да са необходими допълнителни финансови инвестиции в такива матраци, в дългосрочен план това си струва инвестиция - особено ако сте алергични към прах.

Ако върху матрака се появи петно, можете да го почистите с Sano Kal Spray and Wash и чиста вода. Веднъж на две седмици се препоръчва да вакуумирате матрака напълно, да поставите сода бикарбонат върху цялата му повърхност, след това да изчакате половин час и да почистите отново с прахосмукачка. Содата за хляб неутрализира миризмите и естествено абсорбира изпотяването, а засмукването премахва излишния прах. За да придадете на матрака приятна миризма, можете да го напръскате с парфюм от плат. След нанасяне изчакайте, докато матракът изсъхне напълно.

ÎNAPOI >