8 употреби на течен препарат за миене на съдове

Смятате ли, че течният препарат е добър само за миене на съдове? Имаме други идеи. Започвайки с почистването на филтрите за климатик, тук ще откриете 8 изненадващи начина за използване на препарат за миене на съдове.

Течен препарат за миене на съдове има във всеки дом; всички го използваме поне веднъж на ден, за да измием съдовете, които се събират в мивката. Днес този продукт е по-напреднал от всякога - той е силен в премахването на твърдите мазнини, но нежен с ръцете, превръщайки го в уникално, многофункционално решение.

Ето 8 изненадващи начина да използвате течен препарат за миене на съдове, за да улесните живота си:

1. Почистване на пасатора
След всяко използване на пасатора се питаме кой е най-практичният начин за почистването му. Откриваме, че най-лесният начин за почистване е и най-добрият. Напълнете блендера с вода и добавете капка препарат за миене на съдове Sano Spark. Включете го за няколко секунди. Изплакнете добре контейнера след спиране. Блендерът вече е чист и готов за нова употреба.

2. Почистване на изгорели съдове
Разбира се, можете да използвате специални почистващи препарати или да опитате този лесен трик: напълнете съда с вода, добавете препарат за миене на съдове, поставете го на огън на котлона и го оставете да заври. Свалете от котлона, оставете да се охлади и почистете както обикновено. Ще откриете, че топлинната смес и активните съставки в детергента са разтопили изгарянето и че е по-лесно да се премахне от всякога.

3. Почистване на бижута
Полирането на бижута с тежки почистващи препарати може да повреди метала. Вместо това опитайте да накиснете бижутата в купа с минерална вода, добавете супена лъжица препарат за миене на съдове Sano Spark и наблюдавайте ефекта на мехурчетата и активните съставки, като почиствате мръсотията и праха. Извадете бижутата от купата, почистете с мека четка за зъби и изплакнете. Вашите бижута ще блестят, гарантирано!

4. Премахване на упорити петна
Петната от масла, мазнини или бои могат лесно да бъдат отстранени с препарат за миене на съдове. Всичко, което трябва да направите, е да поставите малко количество препарат за миене на съдове директно върху петното, да го оставите да действа един ден и след това да го измивате.

 

5. Почистване на климатичните филтри
През лятото климатикът работи в продължение на много допълнителни часове. Пригответе го, като почистите филтрите. Извадете филтрите от климатика, накиснете ги в топла вода и препарат за миене на съдове, измийте с четка за зъби и изплакнете обилно. След изсушаване можете да ги поставите обратно в климатика. Препоръчваме да повтаряте процеса на всеки два месеца.

6. Скърца ли вратата? Използвайте течен препарат за миене на съдове.
Вратата на шкафа и пантите могат да бъдат досадни, когато започнат да скърцат. Сложете малко препарат за миене на съдове върху и между пантите и незабавно поправете ситуацията.

7. Отървете се от плевелите в двора
Всеки собственик на градина знае колко неприятни могат да бъдат плевелите. За да ги премахнат, повечето хора прибягват до химикали/токсини, които вредят както на хората, така и на домашните любимци. Друг вариант е да използвате този прост съвет. В спрей бутилка комбинирайте една чаена лъжичка препарат за съдове със супена лъжица сол и супена лъжица оцет. Добавете вода, разбъркайте и напръскайте върху плевели. Готово! След няколко дни ще се отървете от тях.

8. Маникюр и педикюр у дома? Трябва да опиташ!
Накиснете ръцете и краката си в топла вода, смесена с няколко капки препарат за миене на съдове. Активните съставки ще премахнат слоя масло, който се е натрупал около ноктите и кожичките. Препаратът за миене на съдове и топлата вода ще придадат на ноктите Ви естествен блясък и ще ги направят да изглеждат и да се чувстват по-здрави и по-силни.

 

ÎNAPOI >