5 места от дома, които са най-важни за почистване

Сигурно сте убедени, че тоалетната е най-мръсното място във Вашия дом. Но грешите. Кои са местата в дома с най-много бактерии и замърсители и как можете да поддържате околната среда, в която живеете, чиста и безопасна?

Американският институт по микробиология изследва и откри, че в домашната среда има стотици хиляди бактерии. Повечето от тях не увреждат тялото и ние живеем в хармония с тях. Въпреки това, някои от бактериите, открити в къщата, са много вредни и повечето от Вас знаят имената им: салмонела, е-коли и бактерии като плесен.

И така, къде живеят най-вредните бактерии в дома и как можете да поддържате домашната си среда чиста и безопасна?


1. Влажна кърпа и гъба за миене на съдове

Кърптеи и гъбите са идеалната среда за образуване на бактерии - те са влажни, съдържат остатъци от храна и органични вещества и се оставят на открито. Всъщност тестовете показват, че покривките и гъбите съдържат повече бактерии, отколкото върху четката за почистване на тоалетната (!).

И така, какво правим? Не забравяйте да изстискате добре кърпата след всяка употреба и да я оставите да лежи или да виси на крана - за бързо изсъхване. Препоръчително е да накиснете покривката и гъбата за една нощ в чаша, съдържаща Sano Bleach - за дезинфекция и унищожаване на бактерии.

2. Мивката

Нашата мивка е плодородна почва за появата на бактерии; съдържа мръсни съдове, остатъци от храна и чаши и купи, в които се е събрала вода. Бактериите се хранят с остатъци от храна, влага и влага. Установено е, че бактериите E-coli се размножават около зоната на мивката и могат да достигнат ръцете или храната.

А шредерът? Шредерът също е плодородна почва за бактерии! Бактериите се натрупват и възпроизвеждат в пукнатини и драскотини по повърхността и въпреки че измиваме шредера, след като го използваме, бактериите "не изчезват" и могат да преминат от едно място в друго.

И така, как можем да разрешим проблема? Препоръчва се да се дезинфекцира мивката с помощта на Sano Bleach за перфектно почистване и дезинфекция. Белината унищожава бактерии, плесени и гъбички и ще ни помогне да поддържаме по-чиста и по-хигиенична среда. Важно е старателно да почистите крана и ситото в мивката. По отношение на шредера се препоръчва да се разделят шредерите, използвани за месо, риба и зеленчуци. След хигиенизиране е важно шредерът да се изплакне добре с вода.

3. Дръжки и ключове

Ако тази статия е за най-замърсените зони на тялото ни, ръцете вероятно ще бъдат класирани на върха. По същите критерии дръжките и превключвателите в нашата къща печелят първо място.

Превключвателят за осветление в банята обикновено е претоварен с бактерии, но дръжките на вратите и дръжките на хладилника и фурната също.

Какво можем да направим? Мръсотията, като пръстови отпечатъци и тъмни петна, се почиства лесно с вълшебната гъба Sano Sushi, но дори преди да се образува мръсотия по дръжките и превключвателите, те могат да бъдат почистени с помощта на кърпа, напоена с антибактериално вещество като Sano, който премахва 99,9% от бактериите за една минута.

4. Банята и тоалетната чиния

Банята и тоалетната все още са любимите места на бактериите. В крайна сметка тук се отърваваме от мръсотията и отпадъците, които тялото ни произвежда. Всеки път, когато пускаме вода, малки капки вода се плискат около нас и разпръскват бактерии по пода, стените и всичко останало в района. При следващото посещение в банята, Ви препоръчваме да затворите капака на тоалетната, преди да изтеглите вода. И все пак, как може да се поддържа чиста банята?

Препоръчително е да почиствате мивката и пода на банята всеки ден и да се уверите, че наоколо не остават мръсотия и вода, околната среда, благоприятна за размножаването на бактерии.

Препоръчително е да почиствате тоалетната с помощта на почистващи и полиращи материали, като Sanobon, с активен ефект на пяна.

Почистете крановете и други предмети, изработени от неръждаема стомана или метал, с Sano Anti Kalk за саниране и за отстраняване на варовик и ръжда.

5. Клавиатура, дистанционно управление, таблет и мобилен телефон

Клавиатурата, дистанционното управление, таблетът и мобилният телефон са предмети, които се използват ежедневно и въпреки това - не се притесняваме да ги почистваме или дезинфекцираме. Докосваме ги и ги предаваме от едната ръка в другата и по този начин прехвърляме бактериите.

Например на клавиатурата може да има плесен и гъбички, както и дистанционното управление. На мобилния телефон могат да бъдат открити голямо разнообразие от бактерии, включително фекални бактерии! Е, как да ги почистим? Не забравяйте редовно да хигиенизирате домакинските предмети с помощта на кърпа, напоена със Sano Spray and Wipe, решение, предназначено за почистване и унищожаване на бактерии. Значително предимство на този продукт е, че не е необходимо да се изплаква след употреба.

ÎNAPOI >