5 правила за прилагане за чисти и ароматни дрехи

Изглежда, че невинаги сте в състояние да сортирате купици мръсни дрехи, така че понякога просто ги поставяте в пералнята, докато идват в ръката ви, надявайки се, че чудо ще защити цветовете и ще имате чисти и ароматни дрехи на края на цикъла на пране.

За да ви помогнем, ние разработихме списък от 5 златни правила, които, ако ги спазвате, винаги ще имате чисти и ароматни дрехи според вашите очаквания:

1. Как ефективно да се отървете от петна

На първо място, не забравяйте да перете дрехите си често, опитайте се да не се натрупват в кошницата за пране, особено ако има дрехи, които са много мръсни. Сухите петна и мръсотия, които се придържат към влакната на тъканта, се отстраняват много по-трудно. Петната от пот и петна от храна са добра основа за бактерии да растат и да се разпространяват миризми. Ако обаче времето не Ви позволява или не съберете достатъчно дрехи, за да пуснете пералната машина, препоръчваме да се грижите за тези петна поотделно: колкото по-скоро, толкова по-добре. Sanokal спрей е идеален за използване на този етап, защото можете да го напръскате директно върху тъканта и можете да изперете дрехите по-късно, дори след няколко дни.

2. Сортиране и разделяне

Според проучване, 96% от анкетираните сортират дрехите, а 90% от тях го правят, за да избегнат възможни цветови трансфери между тъканите.

Обикновено белите дрехи се перат отделно от цветните, за да се елиминира всякакъв шанс за импрегниране, на който и да е цвят в тъканта им. Освен това препоръчваме да добавите Sano Oxygen към кутията с препарат; активният кислород допринася за ефективното почистване на бели дрехи, без да е необходимо да се използва белина, като е много полезен и за премахване на петна от яката или маншетите на ризи, но и от други зони, които са трудни за почистване.


Освен това цветните дрехи също се разделят: тъмните от светлите, а червените се перат отделно, за да се избегне, както в случая с белите дрехи, пренасянето на цвят между тъканите. Този процес отнема много време, досаден е и често откривате, че нямате достатъчно дрехи в една от категориите, за да стартирате пералната машина. Sano Maxima Mix & Wash е специален гел за пране, който ви позволява да зареждате дрехи, светли и тъмни на цвят, в една и съща програма за пране. Уникалната технология действа като бариера, успешно предотвратявайки пренасянето на цветовете. Този гел също има свойството да премахва мръсотията и петна, независимо от температурата на пране, като е ефективен дори в студена вода.

3. Проверете символите на етикетите на дрехите

Всеки елемент от облеклото е придружен от етикет с инструкции, затова препоръчваме да проверите тези символи и да действате по съответния начин. Тези препоръки ще Ви помогнат да зададете правилната програма за пране на, за да запазите качеството на дрехите за дълго време.


4. Запознайте се със спецификациите на всяка програма за пералня

Повечето перални имат набор от програми, подходящи за различни видове тъкани, в зависимост от нивото на замърсяване и теглото на дрехите. Дайте време за тази стъпка и прочетете внимателно ръководството за потребителя; колкото повече подробности знаете, толкова по-добър ще бъде изборът на програмата според всеки вид материал и резултатите ще бъдат както се очаква.

Като цяло програмите за измиване с висока температура са ефективни за премахване на мръсотия и петна. Не се препоръчва обаче използването на програми, които перат при температури над 30 градуса за фини или синтетични тъкани. В тези случаи можете да използвате продукти, които съдържат ефективни ензими за почистване на мръсотия и петна при ниски температури на пране.

Освен това можете да разберете подробности за скоростта на центрофугиране: колкото по-висока е скоростта на изстискване, толкова по-бързо дрехите ще изсъхнат. Както при температурата, трябва да обърнете голямо внимание на деликатните материали, когато настройвате скоростта на центрофугиране, защото твърде високата скорост може да ги повреди и да ги направи много трудни за гладене.

5. Третиране след измиване

Уверете се, че не оставяте мокри дрехи в пералната машина, тъй като влагата и заграждението ще импрегнират дрехите с неприятна миризма и ще ги затруднят много гладенето. Ако пералнята е оборудвана с настройки като планиране на времето за стартиране на цикъла на пране, тогава можете да я използвате, за да синхронизирате всичко, така че да не ви отнеме много време да приберете дрехите си да изсъхнат. След като приключите, препоръчително е да оставите вратата на пералнята отворена, така че да е добре вентилирана, за да се предотврати появата на мухъл.

ÎNAPOI >