Съвети за правилно съхранение

Най-големият враг на реда е липсата на място за съхранение. Когато в къщата няма достатъчно място или когато няма определено място за всеки обект, се натъкваме на бъркотия. И така, как да съхраняваме правилно?

Процесът на подреждане на дома може да бъде по-опростен и много по-удобен, ако предварително знаем как да го организираме по интелигентен и удобен начин. Решението за бърза организация е интелигентното съхранение. Защо? Защото там, където всичко има определено място и всеки предмет е поставен на мястото си, е много по-лесно да се поддържа ред, а самата организация не отнема много време.

eachsun-1

Не се страхувайте да сортирате - качествена организация започва със строго сортиране на обекти, като се запазват само необходимите. Ето няколко правила, които ще ви помогнат да решите какво да изхвърлите:

Облекло:

  • Ако дрехите са скъсани, изцапани или износени и не могат да се носят.
  • Ако не си спомняте кога за последно сте носили дрехите.
  • Ако елементът на облеклото е твърде малък или твърде голям и не е носен от години.


Обекти:

  • Ако обектът е счупен/нефункционален.
  • Ако не можете да си спомните за какво служи.
  • Ако е толкова стар, че вече не може да се използва.

Сувенири:

Наистина е трудно да изхвърлите стари самолетни билети от голямото си пътуване до Южна Америка, но истината е - шансовете да ги видите следващия път съществуват само когато подредите гардероба си. Вместо да съхранявате всички билети, брошури, поздравителни картички и дипломи, които сте събрали през живота си, изберете голяма кутия за тези сувенири и пазете само важните. За всички останали билети, бележки и рисунки - запазете топло място в сърцето си - там, където няма нужда да поддържате ред.

Правилната организация започва с намирането на точното място

За да се поддържа ред, важно е да се мисли за най-подходящото място за всеки обект. За да вземете правилното решение, помислете колко често вие и други членове на семейството използвате нещата, които искате да съхранявате. Всеки предмет (с изключение на дрехите) трябва да има само едно място в къщата. Когато съхранявате подобни предмети на различни места, поне едно място може да бъде забравено и нещата, съхранявани там, да не бъдат използвани. Когато поставяте нещата в дома си, вие определяте едно място за всеки обект, място, което съответства на честотата на неговото използване и целите, за които се използва. Например, всички канцеларски материали ще бъдат подредени заедно, всички подправки еднакви, всички обувки на едно място и така нататък.

Използвайте кошници и кутии, за да поддържате изряден вид, доколкото е възможно, поставяйте нещата в определени кошници и кутии, вместо да ги хвърляте в чекмедже или килер. Всяко поле ще бъде присвоено на обект и това е начинът да запазите изчистен и сортиран вид. В чекмеджето за бельо бельото ще се съхранява в една кутия, докато чорапите ще се съхраняват в друга, шкафът за подправки ще бъде по-организиран, ако всички буркани с подправки ще бъдат събрани в една кутия. Съхранението на кутията може да се приложи към почти всеки предмет - от кабели до пастели и работни инструменти. Всичко ще изглежда по-организирано и по-приятно за окото, когато е подредено в кутия или кошница.

А вътре в килера можете да съхранявате предмети в прозрачни пластмасови кутии, през които можете да видите съдържанието им, без да ги отваряте. Освен това можете да използвате кутии за обувки, кошници с плодове и твърди опаковки от други продукти, които превръщате в кутии за съхранение.

ÎNAPOI >