Как да организираме разхвърляни чекмеджета?

Във всеки дом има по едно такова чекмедже.

Несъмнено във всяка кухня има полюс на хаоса, чекмедже, в което се съхраняват различни предмети, които или нямат предварително определено място, или които, бързайки, сте избрали да хвърлите там: отвертка, маркер без капак, ролка лента, крушка, рецепта за торта, която непрекъснато отлагате, предпазен щифт и така нататък.

 

Тъй като такова чекмедже е необходимо, за да имате под ръка различни предмети, ние сме тук, за да Ви посрещнем с някои трикове и правила, които да използвате, когато го организирате:

Правило номер 1 - без листове

Много от неорганизираните чекмеджета съдържат впечатляващо количество хартия. Както се очакваше, това са предимно стари сметки, бележки, детски рисунки, изрези от стари вестници или списания, така че много от тях вече са безполезни. За да избегнете този хаос, можете да изберете да получавате фактури в електронен формат, можете да направите снимка с телефона на рецептата в списанието, бележките ще бъдат удобни в тетрадка и така нататък. Ще ви помогне много, ако използвате файл за организиране на тези документи, така че ще имате важни документи под ръка и ще Ви бъде по-лесно да го организирате. Освен това, ако поставите файла на видим рафт, ще запомните да сортирате хартиите, така че да не се изгубят в чекмеджето.

Правило номер 2 - пазете в чекмеджето само това, което е необходимо

Трудно е да се установи „какво е необходимо“ да се съхранява в чекмеджето, чиято точна цел е да съхранява обекти, които не използваме всеки ден. Ето защо се препоръчва да опитате метода на елиминиране, за да решите кое не е полезно за вас. Започвайки с маркера без капак, който със сигурност не можете да използвате повече, защото мастилото е изсъхнало, като продължите с ключа към килера от предишното работно място и така нататък. Този процес включва самодисциплина и постоянство. Ако се чудите кога за последно сте използвали определен предмет в чекмеджето и не можете да си спомните, е съвсем ясно, че нямате нужда от него и че можете да го изхвърлите.

Правило номер 3 - дръжте в чекмеджето само няколко предмета от същия тип

Какво означава това? Например, ако имате четири отвертки, няколко пирона, чук и патент в чекмеджето, това означава, че чекмеджето трябва да е за инструменти и да създадете друго за останалите предмети. Ако намерите и цветни моливи, акварели и книга за рисуване, можете да ги прехвърлите в детското чекмедже с творчески игри. Целта на тази организация е да освободи чекмеджето от предмети, които могат да имат собствено място и да задържи останалите. В този случай една отвертка би била подходяща за малки ремонти, така че можете да държите 2, 3 молива за бързо отбелязване - така че всички тези малки предмети, от които бихте имали нужда от време на време.

Трикове за перфектна организация

  1. Използвайте разделители в чекмеджето - лесно можете да намерите всякакви малки кутии и контейнери в магазините за домакински стоки, които можете да пъхнете в чекмеджето, за да се възползвате от по-добра организация: във всяка кутия събирате само предмети от един и същи тип. Можете също да използвате за тази цел саксии, в които сте закупили зеленчуци или сепаратори, специално създадени за този тип разграничения.
  2. Вземете кутия с подходящ размер за предмета, който съхранявате - ако искате да задържите пионки или винтове в чекмеджето си, можете да използвате малка кутия, може би дори пластмасова чаша кисело мляко. Ако вместо това искате да съхранявате по-дълги предмети като линийка, можете да потърсите тясна, но дълга кутия, в която да я поставите. Този метод ви помага да спестите място, да поддържате реда и всеки предмет да е идеален за избраното си място.

* Източник на изображението: cooktime Pixabay

ÎNAPOI >