Как да организираме мястото за грим и бижута?

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да организирате зоната си за грим и бижута:

Всички знаем, че зоната за грим може да бъде трудна за организиране. Винаги ще намерим малки предмети, различни кутии и много други неща, които са се събрали тук, без да осъзнаваме.

Е, как да ги организираме? Тайната се крие в правилното съхранение и вниманието към най-малките детайли.

Грим

Правилната организация започва с щателно сортиране. За целта се снабдете с няколко кошници и кутии, за предпочитане прозрачни, за да улесните намирането на предмети. В една кошница ще съхраняваме четките, в друга грим, друга ще бъде за ружове и така нататък. Основното правило е внимателно да сортирате и поставяте само един вид продукт във всяка кошница. Изберете размера на кошницата според количеството артикули, като целта е продуктите да бъдат подредени така, че всеки да е лесен за намиране. Ако вашите грим продукти се съхраняват в килер или малко пространство, изберете пластмасови кутии с капаци, така че да можете да поставите кутиите една върху друга.

Друг полезен съвет: Прозрачните чаши могат да се използват за съхранение на четки, моливи за очи или спирала. По този начин ще бъде по-лесно да ги намерите, но и красиво и естетично решение.

Бижута

Тайната при организирането на бижута е да ги сортирате и съхранявате отделно. Ако някога сте се опитвали да отделите нежна златна верижка, която е заплетена в огромна пластмасова обица, сигурно разбирате защо. За бижута, като обеци и пръстени, използвайте кутии, които са разделени на мини клетки (като тези, използвани за лекарства). За да поддържате ред, поставете чифт обеци или пръстен във всяка клетка. Колиетата и гривните могат да бъдат окачени. Не забравяйте да отделите нежните колиета от големите. Големи и тежки обеци могат да се закрепят върху парче кадифе. Преди да ги използвате откачете кадифето и ще видите ясно всички обеци.

ÎNAPOI >