Как да премахнете упорити петна?

Не само дрехите ни се замърсяват, но и повърхностите в дома ни не са напълно устойчиви на петна.

Всички ние понякога се сблъскваме с упорито петно ​​върху плочки, керамика или кухненски мрамор, което отказва да изчезне, въпреки тежкото триене със сапун или избърсване с кърпа. Всяка повърхност има уникални петна в зависимост от естеството на нейното използване и естествените характеристики на материала, от който е произведена..

Плочки за баня

Влагата и водната пара се натрупват във ваната, благоприятствайки появата на петна от плесен. Най-добрият начин да се отървете от мухъл е да използвате белина. Белината стерилизира и унищожава бактериите и гъбичките. Понякога се образува плесен между фугите на плочките, като в този случай се препоръчва да се почисти зоната с Sano Chlorine или Sano Bleach Foam, продукти, разработени специално за такива петна.

Петната от ръжда също са доста често срещани в баните. Ръждата се появява, когато металът е изложен на вода и кислород. Как го почиствате? Напръскайте Sano Anti Kalk, изчакайте около десет минути и разтрийте добре. Ако нямате Sano Anti Kalk, покрийте петното със сол и лимонов сок. Изчакайте около час и разтрийте добре с помощта на четка за зъби.

Стените

Стените на къщата също са изложени на петна, особено на места, където се появяват тъмни петна чрез докосване на ръцете и, разбира се, на драсканици, петна, създадени от мебели или столове и следи от обувки.

Най-добрият препарат за почистване на стени е Magic Sano Sushi Sponge, който премахва почти всички петна, дори тези, които са изключително стари. Що се отнася до пресните петна, те могат да се избърсват с влажна кърпа.

И ако имате гипсова стена, не забравяйте да използвате само влажна кърпа и разбира се, не мокрете мазилката с вода, защото това може да причини необратими щети.

ÎNAPOI >