Am testat absorbantul de umiditate de la Sano
În sezonul rece, umiditatea din casă poate deveni o problemă, pentru că provoacă apariția mucegaiului, care la rândul lui determină probleme de sănătate, în timp.
Iți trebuie o metodă de dezumidificare, însă achiziția unui aparat special nu se justifică dacă nu ai nevoie să îl folosești permanent. În această situație, un absorbant de umiditate este o variantă mai bună, iar eu am testat unul și iți povestesc despre el.
Este absorbantul de umiditate de la Sano, pe care îl folosesc de câteva zile și iți arăt și ție cu ce rezultat.
Pentru cine are o problemă constantă cu umiditatea, un dezumidifcator electric ar putea fi prima soluție. Eu însă nu am nevoie permanent de așa ceva, ci doar ocazional, de exemplu când mai aduc în casă rufele care nu sunt încă uscate. (Nu toți avem balcoane închise și spălătorii ori alte încăperi speciale pentru uscat rufe, nu?) În plus, aparatele de aer condiționat din casă au o funcție specială de dezumidificare pe care o mai pot folosi din când în când.
Dar mi-a picat în mână acest produs și am vrut să văd ce știe să facă. Este un absorbant de umiditate produs de Sano, care conține cristale de clorură de calciu anhidru prin care umezeala este atrasă din aerul încăperii.
Așa cum vezi în video-ul de mai jos, cutia conține o pungă de cca 300 de grame cu cristale și un recipient din plastic cu sită, în care se varsă acestea. Cristalele se pot înlocui, rezervele pentru aparat fiind disponibile tot de la producătorul Sano. Capacul recipientului are câteva fante, pentru aerisire. Verși cristalele în recipient, iar ele atrag umezeala și o transformă în apă, care se adună în partea de jos a recipinetului.
Video
În momentul în care am desigilat cutia, umiditatea din încăpere depășise 70% (față de valoarea obișnuită de cca 60% pe care o am în casă). Am așteptat de seara până dimineața să văd efectul, dar la prima vedere nu părea să fi apărut vreo modificare. La 24 de ore de la desigilare însă, umiditatea scăzuse la 68%, iar după circa 60 de ore, ajunsese la 66% și apăruse stropii de apa în recipient, așa cum vezi mai jos.
Am observat că, din cauza umidității, cristalele s-au lipit unele de altele și au devenit lucioase. Nu îmi par a fi ude, ci mai degrabă sticloase, cu toate că a apărut apă pe lateralele recipientului. Conform instrucțiunilor, apa se va aduna în partea de jos a recipinetului, dar nu am ajuns încă în această fază.
Nu stiu cât sunt de eficiente dezumidificatoarele electrice, dar absorbantul despre care iți povestesc a redus umiditatea de la 71% la 66% în două zile, în condițiile în care nu am folosit altă sursă de reducere a umidității, iar fereastra a mai stat deschisă pentru aerisire, iar afară a plouat.
Ce metode de dezumidificare ai folosit și cu ce rezultat? Spune-mi impresiile tale într-un comentariu și, dacă articolul ți-a fost de folos, distribuie-l prietenilor și în social media!
UPDATE: Două săptămâni mai târziu, absorbantul funcționează în continuare. Cristalele s-au micșorat, iar în tăviță s-a adunat apă, dar par să mai aibă încă puterea de absorbție.
Despre Gabi și proiectele în care este implicată puteți citi aici: http://gabiralea.ro/about-2/
Articolul de mai sus este disponibil direct pe site-ul lui Gabi: http://gabiralea.ro/am-testat-absorbantul-de-umiditate-de-la-sano/?fbclid=IwAR37IPIyecaeYaYLG4HwYjypYsKum8lsvpqxEkztjrs-U9wdnp1I3Xs2sWk